Westerwolde, de onverwachte kant van Groningen

     

     

     

     

Wie bij Groningen denkt aan eindeloze vlakte met eeuwigdurende wind, zou eens naar Westerwolde moeten komen. Want achter het weidse, lineaire Veenkoloniale landschap ligt een prachtig gebied met kronkelweggetjes, akkers, weiden, houtwallen en bosschages. Een landschap vol pittoreske gehuchten en authentieke boerderijen.

Westerwolde biedt voor de liefhebber van rust, ruimte en natuurschoon eindeloze mogelijkheden om heerlijk te wandelen, fietsen, vissen of paardrijden. Er ligt een netwerk van paden en routes (fietsknooppunten), dit gebied is uitermate geschikt voor Geo Coching. Aanbevelenswaardig zijn de buurtschappen Ter Wupping en Smeerling bij Onstwedde en Ter Borg bij SellingenHet dorp Onstwedde heeft ook veel te bieden voor de toerist. Naast het veelzijdige winkelcentrum, is er openluchtzwembad 't Vlasmeer te vinden. Liefhebbers van cultuur en historie moeten zeker eens een kijkje nemen bij de veertiende eeuwse hervormde kerk met Juffertoren, museum-herberg 't Slaait'nhoes en het Radio- en Speelgoedmuseum.

In het nabijgelegen Wedde kan de zon- en zwemliefhebber terecht bij de grote zwemplas in recreatiegebied de Wedderbergen. Op de Westerwoldse Aa kan worden gekanood en varen rondvaartboten. Ook is de burcht Huis te Wedde, waarvan de fundamenten stammen uit de veertiende eeuw, de moeite van bezichtiging zeker waard.

Ook op iets grotere afstand zijn vele prachtige stadjes en attracties te vinden, zoals de vestingen Bourtange en Oudeschans, het Dierenpark Emmen, het Hunebedcentrum in Borger en de Duitse steden Papenburg en Leer. Een overzicht van diverse toeristische mogelijkheden is op deze site te vinden onder 'links'.

De camping ligt op ongeveer 300 meter van lange-afstands wandelroute het Noaberpad (Engelkensbrug). Startplaats Wedde van de ANBO Rijwieldriedaagse ligt op ongeveer vier kilometer van de camping.

Ten Have Tekst en Tecomaad 2018